Nederlands FranÁais

Graveermaterialen overzicht

Onze firma levert een uitgelezen keuze graveermaterialenuit voorraad, aan prijzen buiten concurrentie.  Bent u nog geen klant, vraag dan even documentatie en prijzen aan per telefoon, fax, of via het aanvraagformulier in deze website.   Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende soorten graveermaterialen in ons gamma:

HH01478A.gif (2560 bytes)

Graflux 2

Plaatafmetingen: 1250 mm x 610 mm.  Klik hierboven op de "Graflux 2" titel voor een overzicht van de kleurencombinaties
Beschikbare diktes: 0,8 mm - 1,5 mm - 3,0 mm
Deze platen zijn tweelagig en voorzien van enkelzijdige beschermfilm.
Toepassingen: Binnengebruik, naamplaatjes, industrieel graveerwerk, signalisatie, badges, plaatjes voor sporttrofeeŽn.   Hoewel wij geen garantie kunnen geven op de UV-bestendigheid, zijn deze platen met succes gebruikt als straatnaambord, en zelfs in extreme omgevingen als de Noorse boorplatformen.  Sommige kleuren zijn ongeschikt voor buitengebruik.
Hoe graveren: De toplaag van deze platen is microdun (ca. 0,01 mm).  Zij kunnen probleemloos met HSS- of hardmetaal-frezen gegraveerd worden.  Een aantal van deze platen zijn ook zeer geschikt voor het lasergraveren.

 

HH01478A.gif (2560 bytes)

Graflux 3

Plaatafmetingen: 1250 mm x 610 mm.  Klik hierboven op de "Graflux 3" titel voor een overzicht van de kleurencombinaties
Beschikbare diktes: 1,5 mm - 3,0 mm . (Alle kleurencombinaties zijn in alle beschikbare diktes leverbaar).
Deze platen zijn tweelagig en voorzien van enkelzijdige beschermfilm.
Toepassingen: Deze platen werden speciaal ontwikkeld voor gebruik op lasergraveermachines.  De basisplaat bestaat uit een speciaal acrylaat.  Het materiaal kan probleemloos grefreesd of verzaagd worden.  Lasergravures zijn bijzonder scherp en ook het doorsnijden met een laser gaat zeer vlot en in ťťnmaal.  Met een laser gesneden zijn de zijkanten hoogglanzend.
Hoe graveren: De toplaag van deze platen is microdun (ca. 0,01 mm).  Zij kunnen met elke lasergraveermachine gegraveerd en gesneden worden, of met HSS- of hardmetaal-frezen gegraveerd of gefreesd worden.

 

HH01478A.gif (2560 bytes)

Graflux 4

Plaatafmetingen: 1250 mm x 610 mm.  Klik hierboven op de "Graflux 4" titel voor een overzicht van de kleurencombinaties
Beschikbare diktes: 1,5 mm - 3,0 mm .
Deze platen zijn tweelagig en voorzien van dubbelzijdige beschermfilm.
Toepassingen: Deze platen in acrylaat zijn glashelder met een kleurlaag.  Ze kunnen normaal met een frees of met de lasergraveermachine bewerkt worden.  De doorzichtige basisplaat is voorzien van een kleurlaag die op haar beurt nogmaals gelamineerd wordt met een zwarte laag.  Deze kleurlaag met zwarte laag zorgen er samen voor dat dit materiaal niet doorschijnend wordt.  
Hoe graveren: De toplaag van deze platen is microdun (ca. 0,01 mm).  Zij kunnen met elke lasergraveermachine gegraveerd en gesneden worden, of met HSS- of hardmetaal-frezen gegraveerd worden.  Deze platen worden normaliter aan de gekleurde kant in spiegelschrift gegraveerd.  Nadien kunnen ze met verschillende kleuren ingelakt worden, of de gravures kunnen open en dus lichtdoorlatend blijven, bv. voor gebruik als belplaatjes.

 

HH01478A.gif (2560 bytes)

Plastilux

Plaatafmetingen: 1240 mm x 612 mm.  Klik hierboven op de "Plastilux" titel voor een overzicht van de kleurencombinaties
Beschikbare diktes: 1,5 mm - 3,0 mm (bekijk de lijst.  Niet alle kleurencombinaties zijn in alle diktes leverbaar).
Deze platen zijn tweelagig in 1,5 mm, en drielagig in 3,0 mm.
Toepassingen: Binnengebruik, buitengebruik, naamplaatjes, industrieel graveerwerk, signalisatie, badges.  Plastilux graveerplaten hebben een relatief dikke toplaag (ca. 0,25 mm).  Ze hebben een licht geborstelde oppervlaktestructuur, ze zijn UV- bestendig en dus geschikt voor buitengebruik.   Plastilux heeft ook een hoge chemicaliŽnbestendigheid.
Hoe graveren: De toplaag van deze platen is ca. 0,25 mm dik.  Zij kunnen probleemloos met HSS- of hardmetaal-frezen gegraveerd worden.

 

HH01478A.gif (2560 bytes)

Glasflex

Plaatafmetingen: 1240 mm x 612 mm.  Klik hierboven op de "Glasflex" titel voor een overzicht van de kleurencombinaties.
Beschikbare diktes: 0,8 - 1,5 mm - 3,0 mm.   Deze platen zijn altijd tweelagig.
Toepassingen: Glasflex-platen bestaan uit een ca. 0,25 mm dikke, gekleurde laag en een transparante laag.  Beide lagen zijn in acryl.  Deze platen zijn geschikt voor alle spiegelgraveerwerk.  De gravures kunnen dan met verschillende kleuren ingelakt worden, of de platen kunnen voorzien worden van een lichtbron.   Glasflex-platen zijn UV-bestendig, en geschikt voor binnen- en buitengebruik.  Glasflex platen hebben een glanzende oppervlakte.
Hoe graveren: De toplaag van deze platen is ca. 0,25 mm dik.  Zij kunnen probleemloos met HSS- of hardmetaal-frezen gegraveerd worden.

 

HH01478A.gif (2560 bytes)

Resopal

Plaatafmetingen: 1220 mm x 610 mm.  Klik hierboven op de "Resopal" titel voor een overzicht van de kleurencombinaties
Beschikbare diktes: 1,0 mm - 1,4 mm - 2,0 mm en 3,0 mm (bekijk de lijst. Niet alle kleurencombinaties zijn in alle diktes leverbaar).
Toepassingen: Binnengebruik, buitengebruik, naamplaatjes, industrieel graveerwerk, signalisatie.  Deze platen zijn vervaardigd uit melaminehars en kunnen uitsluitend met hardmetaal-frezen bewerkt worden.   Resopal-platen zijn goed UV-bestendig, bestand tegen brandende sigaretten, ze zijn chemicaliŽnbestendig, geschikt voor buitengebruik en brandwerend.
Hoe graveren: De toplaag van deze platen is ca. 0,2 mm dik.  Zij moeten met hardmetaal-frezen bewerkt worden.  Resopal-platen kunnen met relatief goed resultaat met de laser gegraveerd worden.

 

HH01478A.gif (2560 bytes)

Anodisal

Plaatafmetingen: 1000 mm x 500 mm (ofwel 2000 mm x 1000 mm).  klik hierboven op de "Anodisal" titel voor een overzicht van de beschikbare kleuren.
Beschikbare diktes: 1,0 mm - 1,5 mm - 2,0 mm - 2,5 mm - 3,0 mm - 4,0 mm en 5,0 mm.  Anodisal is leverbaar in een glanzende, een matte en een geborstelde uitvoering.  (bekijk de lijst.  Niet alle uitvoeringen zijn in alle diktes leverbaar).
Toepassingen: Binnengebruik, buitengebruik, naamplaatjes, industrieel graveerwerk, signalisatie, badges, frontpanelen, synoptische borden, naamplaten voor vrije beroepen.   Anodisal-platen zijn aan beide zijden geanodiseerd en ze zijn weerbestendig.  Anodisal-platen zijn vervaardigd uit een speciaal voor graveertoepassingen ontwikkelde aluminiumlegering.
Hoe graveren: De anodisatielaag van deze platen heeft een dikte van 18 micron.  Zij kunnen probleemloos met HSS- of hardmetaal- frezen gegraveerd worden.  Een aantal van deze platen zijn ook zeer geschikt voor het lasergraveren.

 

HH01478A.gif (2560 bytes)

Eliton

Wat is Eliton ? Eliton zijn voorgevormde messing naamplaatjes in verschillende vormen en diktes, al of niet voorzien van een beschermlaag in vernis.  klik hierboven op de "Eliton" titel voor een overzicht van de beschikbare plaatjes.
Leverbare modellen: Zowel naamplaatjes als belplaten zijn leverbaar, bekijk de lijst voor een totaal overzicht.
Toepassingen: Binnengebruik, buitengebruik, deur- en belplaatjes, brievenbusplaten, aanduidingen toiletten, enz.   Eliton-platen zijn niet geschikt om met de laser gegraveerd te worden.
Hoe graveren: Eliton-platen kunnen probleemloos met HSS- of hardmetaal-frezen gegraveerd worden.  De gravures worden meestal ingekleurd met een lak of met bepaalde poetsproducten die een mooie patine opleveren.

 

HH01478A.gif (2560 bytes)

De METAZA MPX-70 collectie

Diverse Rhodium of goud gecoate hangertjes voor gebruik op de MPX-70.   klik hierboven op de "METAZA MPX-70 collectie" titel voor een overzicht van alle items.
Toepassingen: Bent u geïnteresseerd in een MPX-70, of bezit u er een, dan hoeft u niet langer op zoek te gaan naar graveerbare voorwerpen voor dit toestel. Wij stellen u een uitgebreide keuze hangertjes, plaatjes, medaillons en andere aan, die perfect geschikt zijn voor dit toestel.

 

HH01478A.gif (2560 bytes)

Sierschroeven

Toepassingen: klik hierboven op de "Sierschroeven" titel voor een overzicht.
Sierschroeven zijn de onmisbare "finishing touch" bij elke gegraveerde gevelplaat.  Deze schroeven geven zowel aluminium, messing als acrylaat platen een duidelijke esthetische meerwaarde.  Deze schroeven en de sierkapjes zijn leverbaar uit voorraad, in verschillende kleuren geanodiseerd aluminium of in messing.  Ze zijn leverbaar met een hout- of metaalschroef. 

 

HH01478A.gif (2560 bytes)

Badges en Badgespelden

Toepassingen: klik hierboven op de "Badges en Badgespelden" titel voor een overzicht.
Wij kunnen verschillende badges en badgespelden uit voorraad leveren, zowel safety pins als pin bars of krokodillenklemmetjes.
 
< onze Graflux website > < onze bagsealers website >