Cyborg specials

Op deze "Cyborg specials" pagina zie je enkele voorbeelden van machines die op vraag van de klant speciaal werden gebouwd.
Cyborg FT-900 met Jäger spindel
♦   Een membraanpomp spuit tijdens het frezen koelvloeistof op de frees. Deze vloeistof wordt achteraan afgevoerd, gefilterd en terug toegevoegd.
Cyborg FT-900
♦   Deze FT-900 werd op vraag van een klant voorzien van een aluminium T-gleuventafel en een gelaste aluminium bak, die waterdicht gemaakt werd.
♦   De spindelwagen is voorzien van een laserled pointer, die het instellen van het werkstuknulpunt sterk vergemakkelijkt. De laserpointer kan ook gebruikt worden om de freesjob te roteren over een vrij definieerbare hoek.
♦   Een Jäger spindel was in dit geval de ideale keuze. De opspanning van het gereedschap verloopt pneumatisch, het maximum toerental bedraagt 60000 tpm. Deze combinatie laat toe om aluminiumpanelen tot 3 mm dik te frezen met gereedschappen die slechts 1,5 of 2 mm diameter hebben.
Led pointer op de Cyborg FT-900
Cyborg specials : een R-1325-SV met Jaeger spindel
♦   Deze spindel draait maximaal 40000 tpm. Omdat deze machine vooral gebruikt zal worden voor graveerwerken in Trespa is het uiterst belangrijk dat de graveerdiepte overal exact gelijk is. Om dat te bereiken werd ze uitgerust met een zgn. oppervlaktetaster.
♦   Deze oppervlaktetaster digitaliseert automatisch de plaatoppervlakte en maakt er een reliëf van. Nadien wordt de freesjob automatisch geprojecteerd op dit reliëf. Zo is de graveerdiepte ook bij niet vlakke platen toch altijd haarscherp even diep. Dit toestel zorgt ervoor dat je ook bolle voorwerpen met gelijke diepte kan graveren, zonder gebruik te maken van een mechanisch tastsysteem.
Cyborg R-1325-SV met Jäger 2,5 kWatt HF-spindel voor halfautomatische gereedschapswissel
♦   Deze R-1325-SV werd op vraag van een klant voorzien van een vloeistofgekoelde Jäger automatische toolchange spindel, maar zonder gereedschapswisselaar.
♦   De machine onthoudt wel de lengtes van de verschillende gereedschappen die de gebruiker gecalibreerd heeft. Tijdens een job kan een gereedschap gewisseld worden door een eenvoudige druk op een knop. Afstellen van freeslengte enz. is dan niet meer nodig. De machine kan onmiddellijk verderfrezen.
hf-cones-surfmap