digitale camera workflow

  Als je Cyborg machine uitgerust is met een freesspindel en/of met een messysteem en een Cyborg Vision camerasysteem, dan heb je de volgende mogelijkheden:
1.    Je ontwerpt in Adobe Illustrator of CorelDraw of een andere dtp software, je beschikt over een Caldera of een Onyx RIP die je ontwerp afdrukt op een digitaal printsysteem. Je RIP genereert zelf de referentiepunten en vervolgens een xml-bestand dat door de Cyborg Vision software gelezen wordt. De camera vindt automatisch de referentiepunten en zal het bestand uitsnijden met één van de messystemen en/of het vouwwiel.
2.    Wil je je ontwerp uitfrezen en je wilt bovendien alle mogelijkheden van een écht cam-programma behouden, dan kun je je freescontouren best een omweggetje laten maken langs iMill, EnRoute, Alphacam of een ander freesprogramma. Cyborg Vision heeft een methode om ook bij CNC G-code bestanden de referentiepunten te herkennen en dus op die manier de freesspindel te besturen. Combineer je de freesbewerking met één van de messystemen, dan is dit ook de aangewezen te volgen weg.
3.    Beschik je niet over een RIP die xml bestanden genereert, dan kun je nog altijd de ai-bestanden rechtstreeks naar de Cyborg Vision software sturen. Je zult dan wel zelf de referentiepunten moeten plaatsen in Illustrator. Cyborg Vision vindt automatisch de ai referentiepunten en voert de job uit met alle nodige lineaire en niet-lineaire correcties al of niet gecombineerd met een rotatie.
4.    De Cyborg Vision software kan ook rechtstreeks dxf bestanden verwerken en uitvoeren. Omdat dxf bestanden geen freesoffsets bevatten, is deze optie eigenlijk enkel valabel voor messystemen en het vouwwiel. Kort gesteld kan de Cyborg Vision software volgende bestandsformaten rechtstreeks inlezen, interpreteren en uitvoeren, met of zonder referentiepunten: ai, dxf, sml, cnc en plt.
5.    Het Cyborg Vision systeem werkt met een ethernet camera, die een vast IP-adres krijgt, of onder DHCP kan werken. De Vision software zorgt ervoor dat je je vertrouwde programma's gewoon kan blijven gebruiken. Dus ook je vertrouwde dtp- en cad-programma's. De flowchart links hiernaast toont je opties. Meer zal je nooit nodig hebben.
6.    Diverse configuraties zijn mogelijk. Het camerasysteem kan gecombineerd worden met een manuele freesspindel, maar ook met een automatische gereedschapswisselaar die tot 10 verschillende tools kan bevatten. Daar kunnen eventueel nog een oscillerend snijmes, een tangentiaal snijmes en een vouwwiel bijkomen (zie elders op deze website).
7.    De Cyborg Vision software gebruikt de lagen die je in je ai-bestand of in je xml-bestand gebruikt hebt. In de Vision software worden daaraan snelheden, dieptes, toerentallen enz. gekoppeld. Werk je met cnc-bestanden, dan werkt het enigszins anders, de gereedschappen worden dan niet door lagen bepaald, maar de Toolcalls in het G-code bestand.
8.    Dit unieke systeem zorgt ervoor dat alle werkvoorbereiding volledig offline kan gebeuren. Zowel machinebesturing als camera zijn via een ethernet aansluiting geïntegreerd in het computernetwerk. Alle jobs, met of zonder camerasysteem, kunnen vanaf de bedieningsconsole van de machine opgeroepen en uitgevoerd worden.
De voorbereiding van de frees- en/of snijbestanden kan binnen dat netwerk op gelijk welk werkstation gebeuren. De Vision software en de machinebesturing hebben toegang tot gelijk welke map op gelijk welke al of niet virtuele schijf binnen het netwerk.