digitiser

Cyborg digitizer

Laserdigitaliseertoestel voor 2d vormen

Cyborg digitizer in werking

De laserdigitizer scant de contour van een bestaande vorm

Met het Cyborg digitaliseertoestel (optie) wordt je freestafel een grote digitizer.
DIgitaliseer al je bestaande mallen en bewaar ze in digitale vorm, een enorme plaatswinst.
Er zijn tientallen toepassingen, o.a. voor bedrijfswageninrichters, voor fabrikanten van ramen en deuren, voor restaurateurs, voor standbouwers, kortom voor elkeen die af en toe bestaande vormen moet namaken.
Het resultaat van de digitaliseercyclus is eenvoudig te importeren in gelijk welke CAM software, waar je desgewenst nog verbeteringen kunt aanbrengen, vooraleer de freesoffsets berekend worden.

Technische kenmerken / beschrijving laserdigitaliseertoestel:

gedigitaliseerde vorm in iMill

 

♦    De Cyborg laserdigitizer leest bestaande vormen in. Hij baseert zich daarbij op een niveauverschil, bv. de rand van een mal, of op een zwart-wit contrast, bv. op een eenvoudige lijntekening.
♦    Het resultaat van de digitaliseercyclus wordt automatisch in een vooraf daartoe aangemaakte map bewaard, hetzij in dxf, hetzij in G-code formaat.
♦    Om te digitaliseren volstaat het om de digitaliseerkop omlaag te schuiven, je plaatst hem dicht bij de rand van de in te scannen vorm. Je kiest in het menu van je bedieningsconsole de optie "digitaliseren", de besturing zoekt de rand van het voorwerp en scant deze in.
♦    Een robuuste stalen buis beschermt de laserkop, die stijf en trillingsvrij opgesteld wordt, zodat je machine nauwkeurig digitaliseert.
♦    Kan op elke Cyborg freesmachine geïnstalleerd worden, zowel op machines met manuele spindels als op machines met automatische gereedschapswisselaars, op machines met stappenmotoren of met servomotoren.