freesspindels

Op elk van onze machines kan één van deze spindles gemonteerd worden. Op de afbeelding rechts zie je achtereenvolgens:

1   HSD asynchrone driefasige freesspindel 3 kWatt (4,08 pk), 2-polig, werkt met ER-25 spantangen, maximale opspancapaciteit : 16,0 mm
maximaal toerental : 24000 tpm
2   HSD asynchrone driefasige freesspindel 7 kWatt (9,51 pk), 4-polig, werkt met ER-32 spantangen, maximale opspancapaciteit 20,0 mm
maximaal toerental ; 24000 tpm
3   HSD asynchrone driefasige freesspindel 9 kWatt (12,23 pk), 4-polig, werkt met HSK-F63 gereedschapshouders en ER-40 spantangen, maximale opspancapaciteit : 26,0 mm
maximaal toerental : 24000 tpm
4   Umbra asynchrone driefasige freesspindel 5,5 kWatt (8,5 pk), 4-polig, met HSK-E32 houders en ER-25 of ER-16 spantangen, maximale opspancapaciteit : 16,0 mm
maximaal toerental : 40000 tpm
freesspindels overzicht
HSD 3 kW
hsd3kw-dust collector

Elke 3 kWatt HSD spindel wordt voorzien van een speciaal ontwikkelde afzuigvoet die floating of vast kan ingesteld worden. De grote afzuigdiameter zorgt ervoor dat ook grote spanen probleemloos afgevoerd worden en dat de afzuigslang niet verstopt geraakt. De aansluiting voor de afzuigslang heeft een diameter van 110 mm. De afzuigkop is gemonteerd op twee RVS stangen die elk in een dubbele kogelomloop geleidingsbus glijden. Het geheel is verend opgesteld, en het concept zorgt ervoor dat de afzuigslang geen obstakel vormt voor de bewegingen van de machine. De aanzuigflow is perfect op het middelpunt van de frees gericht voor een optimaal rendement.

HSD 7 kW
hsd7kw-dust collector

Elke 7 kWatt HSD spindel wordt voorzien van een speciaal ontwikkelde afzuigvoet die floating of vast kan ingesteld worden. De grote afzuigdiameter zorgt ervoor dat ook grote spanen probleemloos afgevoerd worden en dat de afzuigslang niet verstopt geraakt. De aansluiting voor de afzuigslang heeft een diameter van 110 mm. De afzuigkop is gemonteerd op twee RVS stangen die elk in een dubbele kogelomloop geleidingsbus glijden. Het geheel is verend opgesteld, en het concept zorgt ervoor dat de afzuigslang geen obstakel vormt voor de bewegingen van de machine. De aanzuigflow is perfect op het middelpunt van de frees gericht voor een optimaal rendement.

HSD ATC 9 kW
hsd9kw dust collector

Elke 9 kWatt HSD spindel voor automatische gereedschapswissels wordt voorzien van een speciaal ontwikkelde afzuigvoet met borstel, die omhoog beweegt om een frees te wisselen. De grote afzuigdiameter zorgt ervoor dat ook grote spanen probleemloos afgevoerd worden en dat de afzuigslang niet verstopt geraakt. De aansluiting voor de afzuigslang heeft een diameter van 160 mm.
Het concept met de vast opgestelde aanzuigflens bovenaan zorgt ervoor dat de afzuigslang nooit een obstakel vormt voor de bewegingen van de machine.
Dit type afzuigsysteem vergt een hoog debiet stofzuiger zoals de Riedex DM-160 (klik hier voor meer info over deze stofzuiger)

Umbra ATC 5.5 kW
umbra ATC 40000tpm dust collector

Elke 5.5 kWatt Umbra spindel voor automatische gereedschapswissels wordt voorzien van een speciaal ontwikkelde afzuigvoet met borstel, die omhoog beweegt om een frees te wisselen. De grote afzuigdiameter zorgt ervoor dat ook grote spanen probleemloos afgevoerd worden en dat de afzuigslang niet verstopt geraakt. De aansluiting voor de afzuigslang heeft een diameter van 160 mm.
Het concept met de vast opgestelde aanzuigflens bovenaan zorgt ervoor dat de afzuigslang nooit een obstakel vormt voor de bewegingen van de machine.
Dit type afzuigsysteem vergt een hoog debiet stofzuiger zoals de Riedex DM-160 (kijk hier voor meer info over deze stofzuiger)