Laserbond 100

of hoe je met een CO² lasergraveermachine toch metalen en staal kunt graveren....

Laserbond 100 is een naam die u wellicht nooit gehoord hebt. Het betreft een spectaculair product dat het mogelijk maakt om onbehandelde metalen te graveren met een CO2 lasergraveermachine. Roestvrij staal, aluminium, enz. kunnen zéér eenvoudig gegraveerd worden. De markering is onuitwisbaar, bestand tegen alle weersomstandigheden en alle chemische producten.
Laserbond 100 moet eerst op het te graveren product aangebracht worden. Na een droogtijd van ca 15 minuten kan het product gelaserd worden.
Het overtollige product kan na het laseren gewoon onder stromend water of met een vochtig doek verwijderd worden. 
Een lasermarkering die met behulp van Laserbond 100 werd aangebracht, is onvoorstelbaar resistent en werd met groot succes door de NASA in de ruimte getest.

Met Laserbond 100 maak je onuitwisbare, gitzwarte markeringen op o.a. de volgende voorwerpen:

*    roestvrij stalen typeplaatjes
*    bestek, (kook)potten, bekers, enz.
*    stalen sleutelhangers, aanstekers
*    gereedschappen, cirkelzagen, enz.
*    trofeeën
*    verschillende geschenkartikelen in metaal
*    stalen balpennen
*    medische en operatie-apparatuur
*    messen en scharen
*    tinnen borden en bekers 
*    enz.

Veelgestelde vragen over het gebruik van Laserbond 100

Hoe slijtbestendig zijn de markeringen met Laserbond 100 ?

Markeringen met Laserbond 100 zijn onuitwisbaar.  Zij worden algemeen beschouwd als even slijtagebestendig als het materiaal waarop zij werden aangebracht. Uit proeven blijkt dat Laserbond 100 resistent is tegen verscheidene sterke zuren, organische oplosmiddelen en extreme hitte en koude.  Laserbond 100 is verder goed bestand tegen strooizout, en heeft een hoge kras- en UV-bestendigheid.

Welk vermogen moet ingesteld worden ?

De instelling van het ideale vermogen voor Laserbond 100 is afhankelijk van het type lasergraveermachine. Bij een CO2-laser van 35 Watt  stelt u voor roestvrij staal een vermogen in van 100 % bij een snelheid van 100 tot 200 mm per seconde. Een markering op aluminium met dezelfde laser vereist 100 % vermogen en een snelheid van 25 tot 100 mm per seconde. Een krachtiger laserbron laat een lager vermogenspercentage of een hogere snelheid toe. Verder is het zo dat aluminium, koper, messing en andere metalen die een goede warmtegeleiding hebben, een hoger vermogen en een tragere bewegingssnelheid vergen. Deze metalen voeren de warmte in het gebied van de lasermarkeringen sneller af dan staal en vereisen daarom meer hitte (vermogen) om een markering te bekomen. Uw vermogensinstelling zal afhangen van de gebruikte laser en de te markeren ondergrond, dus enige proefnemingen kunnen nodig zijn voor u een perfect resultaat verkrijgt.

Werkt Laserbond 100 op glas ?

Neen. Gebruik dit product niet op glazen oppervlakken. Laserbond 100 werkt uitsluitend op metalen oppervlakken.

Werkt Laserbond 100 op gecoate metalen ?

Algemeen kan gesteld worden dat laserbond 100 niet werkt op geanodiseerd aluminium, maar in enkele specifieke gevallen werd toch een behoorlijk resultaat gemeld.  We raden je aan om de proef op de som te nemen wanneer je wilt weten of Laserbond 100 geschikt is voor een specifiek toepassing.

Kunnen zwartere markeringen bekomen worden met een dikkere laag Laserbond 100 ?

Neen. Met een dikkere laag Laserbond 100 bereik je enkel dat de laserstraal meer vermogen moet hebben om de markering te maken. De markering zelf wordt in geen geval donkerder.