servomotoren

Panasonic digitale AC servomotor drive

Helicoïdaal tandwiel

Panasonic servomotoren

Diverse Cyborg freesmachines zijn uitgerust met Panasonic digitale AC servodrives en servomotoren.
Alle Cyborg freesmachines die uitgerust zijn met een gereedschapswisselaar hebben standaard servomotoren.
Bij andere machines worden standaard microstepmotoren geleverd, en zijn servomotoren in optie leverbaar.
Deze "closed loop" motoren en -drives zorgen voor uitermate betrouwbare positionering en snelle, trillingsvrije bewegingen op alle assen. De beweging van het portaal loopt via twee synchroon gestuurde motoren.
De Z-as servomotor beschikt over een ingebouwde elektronische rem, die ervoor zorgt dat de spindelwagen bij het uitschakelen van de machine niet onder invloed van de zwaartekracht omlaag beweegt.

Technische kenmerken / beschrijving servomotoren en servodrives:

♦    Deze Panasonic servodrives en -motoren halen het volledig potentieel uit je machine.
♦    Panasonic Minas A6 motoren zijn uitgerust met 20 bit incrementele encoders, die 1.048.576 pulsen per omwenteling opleveren. Het resultaat is een uitzonderlijk hoge resolutie en dus een uitzonderlijk vloeiende beweging.
♦    Elk van deze Panasonic drives is uitgerust met 4 automatische dempingsfilters die natuurlijke trillingsfrekwenties elimineren.
♦    IP67 omkasting, zelfs veilig bij tijdelijke volledige onderdompeling in water en absoluut 100% beschermd tegen indringend stof of spanen.
♦    Uitermate geluidsarme werking.
♦    Reductoren met de allerhoogste precisie in de industrie. Reductie 10:1 en een maximale backlash van minder dan 3 boogminuten.