Photograv

Photograv is een onmisbaar programma voor iedereen die foto's wil graveren op zijn lasergraveermachine, maar die geen specialist is in Photoshop of Corel photopaint !
Mijn klant bezorgde mij een mooie kleurenfoto in jpg formaat. Ze moet gegraveerd worden op een zwarte graveerplaat met witte ondergrond. Hebt jij al zo'n opdrachten gemaakt ? Dan weet je dat het niet eenvoudig is om de originele foto optimaal voor te bereiden voor een lasertoepassing. Photograv is een programma dat het converteren en optimaliseren van foto's voor gravure op diverse materialen automatiseert. Waar jij soms uren over doet, kan dit programma in enkele minuten. Je importeert de foto, je kiest het materiaal waarop gegraveerd moet worden, en Photograv bewerkt de foto en optimaliseert ze voor dat bepaald materiaal. Het proces verloopt naar keuze volledig automatisch, of je kunt interactief de belangrijkste instellingen sturen. Graveer je veel foto's, dan is de investering in dit programma heel snel terugverdiend. Hieronder zie je enkele voorbeelden. Uiteraard werkt dit programma met alle merken en modellen lasergraveermachines.

foto van een meisje
meisje geconverteerd in zwart-wit
meisje geïnverteerd met Photograv

Bovenstaande foto werd door een klant aangeleverd in TIFF formaat. Ze is in kleur en moet dus eerst geconverteerd worden in grijswaardes.

Bovenstaande foto werd door een klant aangeleverd in TIFF formaat. Ze is in kleur en moet dus eerst geconverteerd worden in grijswaardes.

De gravure moet uitgevoerd worden op een zwarte plaat met witte ondergrond, dus de heldere delen van de foto moeten gelaserd worden, de donkere delen minder of niet. Phoatograv optimaliseert en inverteert automatisch.....

meisje gegraveerd op Graflux 2
meisje gegraveerd op graveermessing
meisje gegraveerd op Graflux 2 goud geborsteld

En dit is het gegraveerde resultaat in Graflux Zwart-Wit. Je bekomt een preview van het gegraveerde stuk, zonder het eerst te graveren. Vind je het resultaat goed, dan bewaar je de bitmap en je graveert, succes gegarandeerd...

Dezelfde foto, maar nu berekend voor een gravure op zwart gecoat messing.

Nogmaals, maar nu op goud geborsteld graflux 2.