topografische oppervlaktescanner

Onze oppervlaktetaster digitaliseert elk gewenst oppervlak, bouwt daarvan een topografie op die in de machinebesturing bewaard wordt. De freesjobs worden daarna vertikaal geprojecteerd op het bekomen reliëf. Met deze optie kun je bv. zonder mechanisch aftasten bij het frezen perfect overal even diep graveren of frezen in materiaal dat niet vlak is. Denk aan het graveren van gegoten acrylaat, of aan het infrezen van gerold aluminium, of nog aan het frezen van vouwlijnen met een conische frees in grote platen Alucobond of Hylite.

Technische kenmerken / beschrijving oppervlaktetaster (optie):

♦    Met de Cyborg oppervlaktetaster kan je het reliëf van gelijk welke plaat digitaliseren en in de machinebesturing bewaren.
♦    Je kunt maximaal 4 verschillende reliëfs bewaren en ook weer oproepen.
♦    Je bepaalt zelf hoe groot het in te scannen vlak moet zijn aan de hand van een op te geven X- en Y-maat en een afstand tussen de meetpunten.
♦    De machine-besturing maakt een vloeiende interpolatie tussen de opgemeten Z-coördinaten en levert zo een vloeiend reliëf op.
♦    Vervolgens wordt je frees- of graveerjob (2d, 2,5d of 3d) automatisch vertikaal geprojecteerd op het bekomen reliëf.
♦    De Cyborg oppervlakte-taster werkt heel nauwkeurig. De taster heeft een meetnauwkeurigheid van enkele honderdsten millimeter.
♦    De Cyborg oppervlakte-taster zit gemonteerd op een robuuste metalen arm die snel geplaatst en ook weer verwijderd kan worden.
♦    De taster zit exact onder het midden van de spindel, zodat geen rekening gehouden dient te worden met een offset. Bovendien kan op deze manier de volledige freestafel van rand tot rand gedigitaliseerd worden.
♦    Het digitaliseren van een vlak gaat snel. Een tafel van 2 op 3 meter digitaliseren duurt niet langer dan enkele minuten.