vacuümtafel en vacuümpomp

Cyborg vacuümtafels hebben een zgn. wafelijzerstructuur, met zones die d.m.v. neopreen rubbersnoeren afgedicht worden. Vermits alleen het beste goed genoeg is, leveren wij geen blowers die wel veel lucht verplaatsen maar weinig druk per cm² leveren. Geen (Chinese) palettenpompen van bedenkelijke kwaliteit en met hoge onderhoudskosten. Wél de originele BUSCH Mink MM-1252-AV klauwenpomp, heel onderhoudsarm, hoge druk per cm². Bij elke Cyborg freesmachine zijn de vacuümtafel, de vacuümpomp, en de softstarter met afstandsbediening standaard in de basisprijs begrepen.
Elke vacuümpomp wordt geleverd met een filterpot en een terugslagklep. Elke Cyborg vacuümtafel is, afhankelijk van de maat, verdeeld in minder of meerdere zones, die elk individueel vergrendelbaar zijn. In de standaard uitvoering is elke zone vergrendelbaar d.m.v. een bolkraan die zich vooraan op het chassis bevindt. Elke zone bevat verschillende aanzuigpunten om het vacuüm optimaal te verdelen over de afgebakende zone. Als je slechts een deel van een zone wenst te gebruiken kunnen de overtollige aanzuigpunten eenvoudig afgedicht worden met standaard meegeleverde rubberen stoppen.

Technische kenmerken / beschrijving vacuümpomp

♦    De BUSCH Mink MM 1252 AV is een droge onderhoudsvrije klauwenvacuümpomp met de hoogste efficiëntie in de industriële vacuümtechnologie.
♦    nominale capaciteit : 250 m³/uur
♦    einddruk : 100 mbar
♦    nominaal motorvermogen : 5 kWatt
♦    elektronisch gestuurde pilootventielen i.p.v. kogelkranen (optie)
♦    het vacuümniveau is permanent zichtbaar op een manometer
♦    de pomp wordt d.m.v. een afstandsbediening aan- en uitgeschakeld

 
 
Elke vacuümtafel is verdeeld in een aantal zone's. Dat aantal is afhankelijk van de afmeting van de tafel.

Standaard is elke zone voorzien van vier aanzuigpunten die het vacuüm optimaal verdelen over de zone. Elk aanzuigpunt kan afgesloten worden met een rubberen stop, en elke zone kan afzonderlijk vergrendeld worden. Op die manier kan het vacuüm op de gewenste plaats geoptimaliseerd worden.
In de standaarduitvoering wordt elke vacuümzone vergrendeld met een manuele bolkraan, zoals op de foto links hiernaast.

In optie kunnen deze bolkranen vervangen worden door elektronisch gestuurde pilootventielen, die door een drukknop aan- of uitgeschakeld worden. Een led in de drukknop duidt aan of een bepaalde vacuümzone geopend of gesloten is.
 
 
 
Indien gewenst kunnen de verschillende drukknoppen van de zones samengebracht worden in een kastje vooraan de machine, zoals op de foto links onder. De zwarte tuimelschakelaar dient om de vacuümpomp aan of uit te zetten.