Waarom Cyborg ?

♦   Omdat ons bedrijf continuïteit biedt. In 2013 vierden we ons 50-jarig bestaan. 50 jaar onafgebroken en succesvol aktief op het vlak van graveer- en freesmachines. Continuïteit is wat wij je bieden. Onze zéér gezonde financiële basis geeft onze klanten de garantie dat wij ook volgend jaar en de jaren daarna gedegen service zullen verlenen.
Al meer dan 50 jaar leveren wij de meest vooruitstrevende machines, gekoppeld aan een oerdegelijke service. Ketele NV had in 2013 meer dan 300 CNC freesmachines geleverd in de Benelux en Noord-Frankrijk, maar ook daarbuiten, in Marokko, in het Caraïbisch gebied, zelfs in Nouméa, zowat onze tegenvoeters. Bij soms zéér verafgelegen buitenlandse bedrijven zijn enkele criteria van hoger belang dan de prijs, en zelfs doorslaggevend. Kwaliteit en service, vooral op de lange termijn, daar draait het om.
♦   Omdat je bij de aanschaf van een CNC freesmachine op het volgende zou moeten letten :

♦   Hoelang bestaat de leverancier en hoe groot is de kans dat hij morgen nog bestaat ? In ons vijftigjarig bestaan hebben wij menige eendagsvlieg zien komen en gaan. Altijd slagen ze erin om een aantal klanten (die wij eerder slachtoffers noemen) te maken. Als deze gedupeerden al zouden weten wie de eigenlijke machinefabrikant was, moeten ze dikwijls vruchteloos proberen om service te krijgen op duizenden kilometers afstand.
♦   Is de machine die je op het oog hebt wel CE-conform ? Zijn de vereiste beveiligingen en CE-conforme elektrische filters aanwezig ? Weet dat je als koper mee verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je personeel. Dus niet alleen de leverancier draagt die verantwoordelijkheid, een reden te meer om ervoor te zorgen dat je toekomstige aankoop volledig beantwoordt aan de CE veiligheidsnormen.
♦   Hoe is het service-apparaat van je potentiële leverancier georganiseerd ? Hoeveel techniekers doen het onderhoud en verzorgen de service ? Zijn er voldoende wisselstukken voorradig om in geval van problemen snel een herstelling uit te voeren ?
♦   Zijn je potentiële leveranciers niet zélf aktief in de freeswereld ? M.a.w. koop je niet bij een concurrent ? Bedrijfjes die om den brode, omdat ze niet van hun machine-verkoop kunnen leven, maar zelf freeswerken uitvoeren, wil je toch niet als leverancier ??
♦   Welke besturing wordt geleverd ? Absoluut te vermijden zijn bestuingen met PCI- kaarten die in de pc geplaatst worden. Als morgen PCI als standaard voorbijgestreefd is, dan stopt de levensduur van je machine met die van je PC, dat kan tien jaar zijn, maar ook tien maanden... Koop enkel machines met een degelijke besturing die volledig stand-alone is en in geen geval gebaseerd is op een of andere stuurkaart die in de pc geplaatst moet worden. Kies voor een besturing die wereldwijd bekend is en die haar sporen verdiend heeft. Let ook hier op voor holle slogans, vertrouw alleen op ervaringen van anderen !
♦   Welke motoren, pompen, enz worden geleverd ? Laat je niet misleiden. Eis altijd het exacte merk en type van spindels, motoren, motorbesturingen, vacuümpompen enz. op, zoek op het www naar de oorsprong ervan en weet dat vele fabrikanten minderwaardige toestellen laten maken in China, maar die wel hun Europese naam dragen.
♦   Ken je de naam van de fabrikant van de machine ? Wil men je die niet vertellen ? Pas dan op je tellen...
♦   Omdat wij bieden wat anderen net niet kunnen leveren, die functie die je machine écht rendabel maakt, die snelheid die je een straatlengte voorsprong geeft op je concurrent, Die knowhow die je alleen kunt delen als je 50 jaar ervaring hebt.
♦   Omdat wij weten hoe belangrijk degelijke technische ondersteuning is. Onze tien man sterke organisatie is verregaand geautomatiseerd en gestructureerd. Van elke machine worden de karakteristieke gegevens, elektrische schema's, firmware en parameterbestanden centraal bewaard. Ze zijn via ons intranet en het internet beschikbaar. Een doorgedreven internet ondersteuningssysteem biedt ons de mogelijkheid om via in de machine ingebouwde zelfdiagnosesystemen op afstand fouten op te sporen.
We hebben een virtuele bedieningsconsole laten programmeren zodat we je machine helemaal vanop afstand kunnen besturen. Alle functies die je normaliter alleen vanop de bedieningsconsole van de machine kan uitoefenen, kunnen wij van in ons kantoor uitvoeren, zonder bij de klant ter plaatse te moeten gaan, een geweldige besparing in tijd en kosten...
♦   Omdat wij als exclusief dealer van Belin gereedschappen duizenden frezen op voorraad hebben voor alle mogelijke toepassingen. Bovendien kunnen wij je voor bijna alle materialen vertellen welk gereedschap het meest geschikt is, en welke snelheden en strategieën je best gebruikt.