...

Bedrijf

Ons bedrijf, onze geschiedenis

Graag stellen we ons even voor en vertellen we wat meer over onze geschiedenis.
Onderstaande tijdlijn geeft aan hoe Ketele nv doorheen de jaren uitgroeide tot het bedrijf van vandaag.

1963
Ketele wordt opgericht
In de gemeente Edegem wordt in het jaar 1963 'Ketele', toen nog onder de vorm van een pvba, opgericht door Karel Guido Ketele. Op dat moment is het nog een eenmansbedrijfje. De firma bestaat dan uit een kantoor en een kleine werkplaats met magazijnruimte, gespecialiseerd in de verkoop van hoogfrequent lastoestellen.
1963
1969
Een groter pand
Na enkele jaren moet uitgekeken worden naar een groter gebouw. De firma verhuist naar de Prins Boudewijnlaan te Edegem. Ondertussen werken er drie mensen in het bedrijf.
1969
1979
Opnieuw verhuizen
Het pand te Edegem is na enkele jaren alweer te klein geworden. K.G. Ketele beslist om te verhuizen naar een ruim gebouw met ateliers en magazijnen, in totaal een kleine 1.800 m² groot. Gedurende een kleine 40 jaar zal Ketele aan de Mechelsesteenweg te Hove gevestigd zijn.
Ketele nv te Hove
1979
1980
Erik Ketele komt aan boord
Guido's oudste zoon Erik komt in de firma werken. Steeds meer evolueren de bedrijfsactiviteiten richting graveer- en freesmachines. Onder Erik's bestuur & visie zal Ketele uitgroeien tot een leidinggevend bedrijf op vlak van CNC portaalfreesmachines.
1980
1981
De 1e computergestuurde graveermachine
De allereerste computergestuurde graveermachine wordt door onze firma in Europa geleverd. De op dat moment hypermoderne Dahlgren Wizzard betekent een mijlpaal in de graveerwereld.
Dahlgren Wizzard
1981
1984
Graflux wordt opgericht
Midden jaren '80 wordt beslist om een eigen merk en productie van kunststof graveerplaten op te starten. Het merk Graflux wordt geboren. Vandaag wordt Graflux wereldwijd verkocht via een uitgebreid dealernetwerk. Graflux is verkrijgbaar in meer dan 50 verschillende kleurencombinaties, 3 diktes en indien gewenst maken we ze zelfklevend met een 3M lijmlaag aan de achterkant. Meer weten over onze platen? Klik op onderstaande button.
Graflux
1984
1993
Ketele wordt Multicam verdeler
Begin jaren '90 wordt Ketele de exclusieve verdeler van Multicam freesmachines in de Benelux. Deze kwalitatieve, Amerikaanse freesmachines vinden al snel hun weg naar honderden klanten in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg.
Multicam logo
1993
2007
De 3e generatie
Begin 2007 stapt ook Erik's oudste zoon Olivier in het bedrijf. Ondertussen zijn er 12 mensen in dienst bij Ketele.
2007
2011
Cyborg routers
Eind 2011 wordt beslist om zelf CNC freesmachines te bouwen. Alle kennis die we in huis hebben, worden in de Cyborgs gestopt, wat resulteert in vooruitstrevende, snelle en betrouwbare freesmachines.
2011
2013
50 jaar Ketele
In 2013 vierden we ons 50-jarig bestaan! Het bedrijf is ondertussen uitgegroeid tot een bloeiende KMO met een uitgebreid gamma freesmachines, graveermachines, lasergraveermachines, lasersnijders, gereedschappen, enz. ... Met andere woorden, dé specialist op vlak van frezen en graveren!
50 jaar Ketele nv
2013
2017
De 500e freesmachine
In mei 2017 installeren we de 500e CNC freesmachine in de Benelux! Het machinepark groeit jaar na jaar, net zoals de schare trouwe klanten.
Levering cnc
2017
2019
Ketele verhuist naar Kontich
Het pand te Hove is na 40 jaar machines bouwen en verkopen te klein geworden, de firma barst uit z'n voegen. Er wordt een nieuw industrieel gebouw te Kontich aangekocht op de industriezone 'Blauwe Steen'. Dankzij de moderne, goed uitgeruste werkplaatsen en kantoren zijn we weer klaar voor de volgende 50 jaar!
Blauwesteenstraat 91
2019
2022
Innovatieve transformaties
Vele innovaties worden dit jaar uitgerold, zo wordt de gloednieuwe Cyborg X-300 desktop engraver gelanceerd en wordt het LMT Tools gamma terug in het aanbod opgenomen.
Cyborg X-300
2022
2023
Ketele blaast 60 kaarsjes uit!
In 2023 bestaat de firma Ketele 60 jaar. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf.
60 jaar Ketele
2023
2024
Diager Industrie
Vanaf 2024 gaan "Diager Industrie" en ons bedrijf een intensief partnership aan, waarbij Ketele nv de exclusieve verdeler van deze Franse freesgereedschappen wordt voor de hele Benelux.
Logo Diager
2024
2024
Partnership Ketele - Kimla
Medio 2024 worden we de exclusieve verdeler van Kimla high-tech routers en fiber lasers voor de hele Benelux en Frankrijk.
Logo Kimla
2024

Ons team bestaat uit specialisten die elke dag het beste van zichzelf geven

Team

Onze accountmanagers zijn niet enkel gespecialiseerd in het verkopen van machines, zij kennen elk toestel en de bijhorende software van A tot Z. Alle klanten staan in rechtstreeks contact met een ervaren en geschoold aanspreekpunt, zelfs vele jaren na de aankoop en installatie van een machine. Bij onze account managers kan je terecht met al je vragen, zij helpen je graag verder met het bedenken van de meest optimale strategieën en helpen je om jouw workflow stroomlijnen. 

Onze field engineers beschikken over een zeer uitgebreide technologische kennis en zijn in staat om elk onverhoopt probleem snel & adequaat op te lossen. Zij beschikken over een compleet uitgeruste bestelwagen met de nodige tools en kunnen op locatie herstellingen binnen de kortste tijdsperiode uitvoeren. Heb je dus onverhoopt een panne of pech, dan lossen wij dat snel en correct op!

Onze administratie zorgt er voor dat je ook voor toebehoren, gereedschappen, verbruiksmaterialen, … bij Ketele terecht kan. Bestellingen worden snel en vlot afgehandeld. Je kan je bestelde goederen tijdens de kantooruren bij ons ophalen of via UPS laten toesturen. (Voor 12 uur besteld, is de dag nadien bij jou geleverd.)

Heb je vragen omtrent je huidige machine? Ben je op zoek naar een nieuwe freesmachine of misschien wel een laser? Je wil je workflow binnen je productie optimaliseren? Je kan best wel wat hulp en advies gebruiken? Wij staan ter beschikking en helpen je graag verder!

nl_NLNL