...

GCC LaserPro

GCC LaserPro lasergraveermachines

Ontdek de uitgebreide mogelijkheden van onze GCC LaserPro machines. Deze Co² lasers leveren fantastische prestaties, ze maken de mooiste lasergravures en zorgen voor loepzuivere snedes. Er is keuze uit verschillende modellen en vermogens, elk model staat garant voor jarenlange topprestaties!

GCC LaserPro S400

Onze populairste Co² lasers

GCC E200

GCC E200

De nieuwe GCC E200 is een kleine, krachtige Co² lasergraveermachine die aangeboden wordt aan een heel aantrekkelijke prijs. De machine heeft een werkoppervlak van 510 x 330 mm en beschikt over een 40 Watt glasbuis. De E200 kan rechtstreeks aangestuurd worden vanuit Adobe Illustrator, Adobe Indesign, CorelDraw Creative Suite 2021, Autodesk Autocad,… 

GCC Venus II

GCC Venus II

Deze kleine, maar krachtige Co² laser beschikt over een A4 werkoppervlak. De Venus II kan eenvoudig op een bureau geplaatst worden. Dankzij de RF Synrad Firestar laserbuis met een vermogen van 12 Watt en de krachtige servomotoren, maakt hij snel en makkelijk de mooiste gravures. Het instellen van de oppervlakte gaat heel makkelijk dankzij de elektronische Autofocus. Deze laser kan rechtstreeks aangestuurd worden vanuit Adobe Illustrator, Adobe Indesign, CorelDraw Creative Suite 2021, Autodesk Autocad,… 

C 180 II

GCC C 180 II

De C 180 II is een maatje groter dan de Venus II en is beschikbaar in twee vermogens. Er is keuze tussen een 12 Watt of een 30 Watt versie. Deze Co² laser beschikt over een werkoppervlak vergelijkbaar met een A3 formaat. De C 180 II maakt moeiteloos de mooiste gravures en haarscherpe snedes.

GCC Laserpro Mercury III

GCC Mercury III

De Mercury III is een echt werkpaard. Beschikbaar in 12, 30, 40 en 60 Watt. Voorzien van snelle en krachtige servomotoren. Deze Co² laser heeft een ruim werkoppervlak van 635 x 458 mm en een max. graveersnelheid van 1066 mm /sec.

Een ‘Rotary Attachment’ is optioneel verkrijgbaar zodat ook cilindrische objecten zoals flessen, glazen, cilinders, vazen,… gegraveerd kunnen worden. De bekabeling voor deze optie wordt standaard voorzien in elke Mercury III.

GCC Laserpro Spirit SLS

GCC Spirit SLS

De Spirit SLS maakt alle verwachtingen waar. Het werkoppervlak van deze Co² laser bedraagt 640 x 460 mm, dankzij het slimme design kan je ook langere objecten lasergraveren. De maximale graveersnelheid van deze machine bedraagt een indrukwekkende 2000 mm / sec.  De Spirit SLS wordt net zoals alle andere GCC’s rechtstreeks aangestuurd vanuit een grafische software.

GCC Laserpro X500 III

GCC X 500 III

De X 500 III is een grote, krachtige laser die ideaal geschikt is voor het snijden van materialen. Verkrijgbaar met een krachtige, watergekoelde laserbuis van 80, 100, 120 of 150 Watt. Deze Co² laser snijdt moeiteloos hout, MDF, PMMA en andere materialen. Dankzij het grote werkoppervlak van 1300 x 916 mm kunnen ook grote platen verwerkt worden. Deze laser wordt rechtstreeks aangestuurd vanuit Adobe Illustrator, Adobe Indesign, CorelDraw Creative Suite 2021, Autodesk Autocad,… 

Wat klanten maken met onze lasers

Graveren en snijden met een CO² laser

Met een CO² laser kan je verschillende materialen graveren en snijden. Sommige materialen zoals metaal of steen kan je enkel graveren en niet snijden. (Wil je toch metaal kunnen snijden, kijk dan even naar onze fiber laser.) Elk materiaal vereist eigen parameters op vlak van snelheid en vermogen. Hier vind je alvast een beknopt overzicht en bijkomende info van de meest courante materialen.

Materiaal
Graveren
Snijden
Extra info
Graflux 3
Graflux 3 kan je zowel snijden als graveren met een CO² laser.
Graflux 4
Graflux 4 kan je zowel snijden als graveren met een CO² laser.
Hout
Hout is erg brandbaar, hou steeds een oogje in het zeil!
Glas
Glas kan je prachtig graveren met een CO² laser.
Roestvrij staal
Maak gebruik van Laserbond 100 om RVS te graveren.
Karton
Bewerk karton snel en met weinig vermogen om ontbranden te vermijden.
Acrylaat (PMMA)
Gebruik veel perslucht tijdens het snijden van PMMA om vlamvorming tegen te gaan.
Steen
Gebruik door & door gekleurde steensoorten om gravures met een hoog contrast te maken.
Corian
Corian is slijtvast en waterafstotend, het wordt vaak gebruikt in keukens en badkamers.
MDF
Bij het snijden van MDF ontstaan aan de zijkant zwarte randen.
Leder
Leder snijdt en graveert prima, maar hou rekening met stevige geurhinder.
Geanodiseerd aluminium
Gebruik donker gekleurde alu voor het beste contrast.
PVC
Graveren en snijden gaat prima, maar de giftige rook is schadelijk voor je gezondheid en tast de optica van je laser aan.
Teflon
Graveren en snijden gaat prima, maar de giftige rook is schadelijk voor je gezondheid en tast de optica van je laser aan.
Kevlar
Hittebestendig en zeer sterke synthetische vezel, werd voor het eerst gebruikt ter vervanging van staal in racebanden.
Rubber
Met stempelrubber maak je professionele stempels die jarenlang gebruikt kunnen worden.
Delrin (POM)
Makkelijk bewerkbaar, stevig materiaal. Wordt vaak gebruikt als alternatief voor metaal.
Zeep
Makkelijk te graveren en snijden met een lasergraveermachine. Het frisse geurtje krijg je er gratis bij!

Cilindrische objecten lasergraveren

Ronde objecten en cilindrische vormen kan je prima lasergraveren met een van onze GCC lasers. In het onderstaande filmpje kan je bekijken hoe makkelijk dat is!

Grafisch pakket nodig?

Om je laser aan te sturen heb je een vectoriële, grafische software nodig. Onze GCC’s zijn compatibel met Autocad, Illustrator, Indesign en Corel.

Beschik je nog niet over een grafisch pakket? Geen nood, dan kunnen wij CorelDraw Graphics Suite 2023 aanbieden. Met deze vectoriële software bereid je de mooiste gravures en de zuiverste snedes voor. Je kan in CorelDraw ontwerpen, tal van bestandsformaten importeren, grafische bestanden aanpassen, QR codes aanmaken, … De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Wij installeren een virtuele printerdriver in CorelDraw en op die manier kan je de laser rechtstreeks aansturen via USB 2.0 of Ethernet. In de driver kan je tal van parameters instellen zoals vermogen, snelheid, nulpunt, graveerrichting, vectorbeweging, rastergravure, contrast,… De parameters kan je natuurlijk opslaan in een bibliotheek, zodat je niet telkens opnieuw de juiste waarden voor een bepaald materiaal moet zoeken. 

Hoe je bestanden klaarmaakt in CorelDraw en uitvoert op je GCC leggen we tijdens de training op heldere wijze uit. 

Begin je ontwerp met Coreldraw Graphics Suite 2024. Een professionele software voor vectorillustratie, lay-out, fotobewerking en typografie. Via de virtuele printerdriver stuur je je ontwerpen rechtstreeks naar je GCC laser.

Toch nog op zoek naar een andere lasergraveermachine?

Je bent toch nog op zoek naar een andere afmeting? Je vindt tussen onze populairste modellen nog niet helemaal wat je zoekt?  
Geen probleem, GCC LaserPro heeft een heel uitgebreid gamma aan lasergraveermachines. 
Vertel ons even wat je precies zoekt en we stellen je graag de geschikte machine voor!

Zij vertrouwen elke dag op onze lasers

nl_NLNL