...

FAQ

Misschien heb je nog vragen over onze producten of diensten

Heb je een vraag? Wil je meer info over een bepaald onderwerp of thema?
Neem dan contact met ons op of neem de onderstaande FAQ sectie even door. 

Over onze machines

Een machine aankopen is een ingrijpende beslissing. Vanaf het eerste contact bepalen we via een gedetailleerde behoefteanalyse welke machine voldoet aan je verwachtingen. Zo leggen we de eerste steen van een jarenlange zakenrelatie. Alle pro’s en contra’s wegen we samen met jou af, zodat we tot een sluitende conclusie komen en jij zonder enige twijfel de juiste machine koopt. 

Onze machines worden met de grootste zorg gebouwd en worden uitsluitend met kwaliteitsonderdelen geassembleerd. Alle machines en toebehoren zijn CE conform en voldoen aan de machinerichtlijn. Waar nodig wordt elke machine standaard voorzien van de nodige beveiligingen, zoals druklijsten, magneetcontacten, inductieve benaderingsschakelaars en / of lichtgordijnen.

Standaard krijg je 12 maanden garantie op je nieuwe machine, tegen constructiefouten. Op de GCC lasers wordt 24 maanden garantie gegeven. (Zowel op machine als laserbuis.) Voor tweedehandsmachines gelden andere garantiebepalingen.

Dat kan! Via je eigen financiële instelling kan een machine via een leasingformule aangekocht worden aan de beste en meest interessante tarieven. 

Dat hangt af van welke machine je besteld hebt. Onze Cyborg freesmachines worden uitsluitend op bestelling gebouwd en daar hebben we gemiddeld 18 tot 20 weken voor nodig. (Exclusief vakantieperiodes.) Graveermachines, lasers, slijpmachines en andere toestellen kunnen heel vaak uit voorraad of op korte termijn geleverd worden. 

Voor freesmachines wordt een orderbevestiging en voorschotfactuur van 50% opgemaakt. Wanneer de machine klaar voor levering is, krijg je een totaalfactuur en creditnota van de voorschotfactuur. Het saldo wordt betaald bij levering. 

Voor andere investeringsgoederen zoals lasers en graveermachines vragen we vooruitbetaling. Van zodra je betaling ontvangen en verwerkt is, wordt alles klaargemaakt voor levering & installatie.

Voor verbruiksgoederen zoals plaatjes, accessoires, frezen,… kan je een betalingstermijn aanvragen die we dan in onderling overleg bepalen.

Over onze services

Onverhoopte problemen kunnen wel eens voorkomen, die lossen we snel en correct op. Eerst bepalen we of het probleem van op afstand opgelost kan worden via Teamviewer Corporate. Als dat niet kan, gaan we over tot de volgende stap.

Kleine toestellen, zoals een graveermachine of een desktop laser, kan je binnenbrengen voor een nazicht of herstelling in onze ateliers te Kontich. Van zodra je machine hersteld is, brengen we je op de hoogte en kan je machine weer afgehaald worden. 

Grote, zware machines kunnen niet verplaatst worden, in dat geval plannen we een interventie in van een van onze field engineers. Zij komen bij je langs met een volledig uitgeruste bestelwagen en lossen het probleem snel en adequaat op.

Heb je bij ons een nieuwe freesmachine of laser gekocht? Dan vinden wij het maar normaal dat we ook uitleggen hoe je de nieuwe machine optimaal gebruikt. Voor de levering krijg je (afhankelijk van welke machine je gekocht hebt) een overzicht of technisch dossier waar duidelijk in uitgelegd staat welke voorbereidingen je moet treffen. Na de levering en installatie volgt dan een uitgebreide opleiding. Op die manier kan je zo snel mogelijk met je machine aan de slag.

Dat doen we niet, we kunnen en willen enkel de verantwoordelijkheid opnemen voor machines die door ons gebouwd, geleverd en / of geïnstalleerd werden. We kunnen geen werkzaamheden uitvoeren aan machines die elders aangekocht werden.

Je kan uiteraard beroep doen op onze geschoolde field engineers om een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren op je Cyborg freesmachine of je GCC laser. We komen bij jou ter plaatse en zorgen ervoor dat alles in tiptop conditie blijft, zodat je jarenlang zorgeloos met je machine kan werken. Tijdens een onderhoud worden de nodige procedures gevolgd en uitgevoerd, indien onderdelen door slijtage vervangen moeten worden, doen we het nodige. 
Graveermachines en desktoplasers kan je in onze ateliers binnenbrengen voor een volledige check-up en onderhoudsbeurt.

Bestellingen van verbruiksgoederen zoals frezen, graveerplaten, onderdelen, accessoires,… worden per UPS Standard geleverd. Bestel je voor 12.00u, dan wordt je pakje de volgende werkdag aangeboden. Als je heel dringend iets nodig hebt, kan je voor UPS Express kiezen. 

Machines worden per bestelwagen, vrachtwagen of indien nodig met een kraanwagen geleverd.

Nee, dat is niet nodig. Wij beschikken over Teamviewer Corporate met meerdere gebruikers, al wat jij moet doen is een gratis Teamviewer versie downloaden en vervolgens kunnen wij je verder helpen. Dat jouw computer over een stabiele, snelle internetverbinding beschikt, is natuurlijk een pluspunt.

nl_NLNL